منتدى

رقم المشاركة : ( 1 (permalink) )
 
كرزي مبدع
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع
Egypt
غير متواجد حالياً
 
رقم العضوية : 20639
تاريخ التسجيل : Aug 2011
الدولة :
العمر :
الجنس :  Male
مكان الإقامة : جنوب سيناء
عدد المشاركات : 15,431
عدد النقاط : 11
قوة الترشيح : sudr_madian is on a distinguished road
Sm;14 طريقة عمل كانيلوني باللحمة 2013 كُتب : [ 01-31-2012 - 12:36 PM ]


طريقة عمل كانيلوني باللحمة 2013



طريقة عمل كانيلوني باللحمة 2013




طريقة كانيلوني باللحمة



كانيلوني باللحمة
مقادير العجينة:
  • كوب دقيق
  • كوب وربع لبن
  • ½ ملعقة صغيرة ملح
  • بيضة

مقادير الحشو:
  • ½ كيلو لحمة مفرومة
  • ثمرة بصل مقطّعة صغيرة
  • ملعقة كبيرة ثوم مفروم
  • كوب كريمة طبخ (من السوبر ماركت)
  • كوب جبنة رومي أو موتزاريلا
  • ¼ كوب زيت زيتون
  • ملعقة صغيرة قرفة
  • أوراق ريحان طازجة
  • ملح وفلفل (للتزيين)
الطريقة:
1- لتحضير العجينة.. اضربي البيضة كويس، وضيفي الدقيق عليها تدريجيا، وبعد كده حطّي اللبن، وقلّبيهم كويس علشان القوام يبقى متجانس.

2- صفّي العجينة علشان تتأكدي إن ما فيهاش أي تكتّلات، وبعد كده دخّليها التلاجة لمدة نصف ساعة.

3- هاتي طاسة، وحطي فيها كمية صغيرة من الزيت على نار متوسطة، وابدئي حطّي ملعقة كبيرة من العجينة، واظبطيها بحيث تديكي شكل دائري، وسيبيها على النار لغاية ما العجينة تتماسك ولونها يحمر من تحت، وبعد كده اقلبيها على الناحية التانية، وسيبيها لغاية ما الوش ده كمان لونه يحمر، وبعد كده ارفعي الكانيلوني من الطاسة، وكرري نفس الخطوة لغاية ما كمية العجينة تخلص.

4- لتحضير الحشو.. شوّحي البصل والثوم والملح والفلفل في زيت الزيتون، وضيفي اللحمة المفرومة، وسيبيها لحد ما تستوي على نار متوسطة، وتبّليها في الآخر بالملح والفلفل والقرفة.

5- بعد ما اللحمة تستوي، ضيفي عليها نصف كمية الكريمة.

6- بعد كده هاتي كل شريحة كانيلوني، وحطّي عليها كمية معينة من اللحمة المفرومة، ولفّيها عليها بحيث تديكي شكل أسطواني، وكرري نفس الخطوة لغاية ما كمية الكانيلوني تخلص.

7- افردي نصف كمية الكريمة اللي باقية عندك في صينية، ورصّي عليها الكانيلوني، وعلى الوش حطّي باقي الكريمة، والجبنة المبشورة، ودخّلي الصينية في فرن ساخن، لغاية ما الجبنة تسيح، وبعد كده طلّعيها، وزيّنيها بأوراق الريحان أو النعناع، وقدّميها ساخنة.. وبالهنا والشفا.



'vdrm ulg ;hkdg,kd fhggplm 2013



آخر مواضيعه ارق اكسسوارات
اكسسوارات رائعه
تدللى
اكسسوارات شعر نجمات هوليوود
اساور كيوت
احلى اساور
ارق اساور
اساور مميزة
اساور جميلة
اكسسوارات شيك
رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدلالية (Tags)
2013, باللحمة, طريقة, كانيلوني


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه للموضوع: طريقة عمل كانيلوني باللحمة 2013
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى
طريقة عمل طاجن المسقعة باللحمة المفرومة sudr_madian أطباق ساخنه
طريقة عمل أصابع الجلاش بالجبنة 2013 sudr_madian أطباق ساخنه
طريقة عمل رز بالخضار والكبدة 2013 sudr_madian أطباق ساخنه
صينية البطاطس المهروسة باللحمة المفرومة sudr_madian أطباق ساخنه
صينية الجلاش باللحمة المفرومة اميرة بكلمتها وصفات المعجنات



الساعة الآن 11:12 PM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO